Hozzávalók
100 g sonka
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
2 darab tojás
3 evőkanál sütőmargarin
5 dl tej
2 evőkanál tejföl
1 mokkáskanál pirospaprika
1 teáskanál só
5 szál petrezselyem zöldje
200 g CIVITA kukoricadara
Elkészítés
A sonkát a tejföl és a pirospaprika hozzáadásával pürésítjük. A tojást keményre főzzük 10 perc alatt, majd megpucoljuk. Apróra összevágjuk, hozzáadjuk a tejfölt, a petrezselymet és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A kukoricadarát megfőzzük a tejben, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Amikor elkészült, hozzáadjuk a margarint. Három felé osztjuk az így kapott puliszkát. Az egyik harmadba sajtot reszelünk, a másodikba belekeverjük a sonkás krémet, a harmadikba nem teszünk semmit. Egy kerámia muffin tálka aljába sütőpapírt teszünk, hogy könnyebben ki lehessen borítani majd a tortácskát. A forma egy harmadáig a sima puliszkát tesszük, utána a sonkásat, végül a sajtosat. Hagyjuk kihűlni, majd borítsuk ki egy tányérra és tojáskrémmel díszítsük.