A KUKORICA LEGJAVA

Civita Food

Polenta korongok füstölt lazaccal

2014. november 24. - Istvan Cserny

Hozzávalókpokola.jpg

 7 dkg CIVITA kukoricadara
 1 db tojás
 6 evőkanál tej
 3 evőkanál CIVITA kukoricaliszt
1/2 csokor metélőhagyma
 1 evőkanál CIVITA kukoricaolaj
15 dkg krémsajt
 2 evőkanál mustár
15 dkg füstölt lazac

Elkészítés

1. Öntsük le a darát 2,5 dl forrásban lévő vízzel, és hagyjuk 5 percig duzzadni. Ezután keverjük hozzá a tojásokat és a tejet, majd adjuk hozzá a kukoricalisztet, a metélőhagymát, és keverjük sima tésztává.

2. Forrósítsuk fel az olajat egy teflonbevonatú serpenyőben, és süssük kis korongokat az aranysárgára a polenta tésztából, közben többször megforgatva azokat.

3. Keverjük össze a krémsajtot és a mustárt, kenjünk minden korongra 1 kanálnyit, majd helyezzük rájuk a faltnyi darabokra vágott füstölt lazacot. Metélőhagymával díszítve tálaljuk.

Darab: 20
Elkészítési idő: 30 perc

A bejegyzés trackback címe:

https://civita.blog.hu/api/trackback/id/tr736928977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása