A KUKORICA LEGJAVA

Civita Food

Kapros túrós sütemény

2014. november 24. - Istvan Cserny

glutenmentes-kapros-turos-pite.jpgHozzávalók

Az alaphoz:
100 g CIVITA kukoricadara
200 ml víz
200 ml tej
10 g vaj
30 g méz
fél citrom reszelt héja
125 g zsírszegény túró

A kapros réteghez:
250 ml joghurt
80 g méz
15 g kukoricakeményítő
1 teáskanál citromlé
1 evőkanál aprított kapor

Elkészítés

A vizet és a tejet forraljuk fel egy kis lábosban a 30 g mézzel, és a vajjal.
Majd szórjuk bele a darát, és folyamatos kevergetés mellett sűrítsük be annyira, hogy a kása elváljon az edény falától.
Ha elkészült, keverjük bele a túrót, és a citromhéjat. Öntsük a piteformába.
A joghurtot keverjük ki a keményítővel, a citromlével, kaporral, és a mézzel, öntsük a darára.


175 fokos előmelegített sütőben 30-35 percig süssük, majd hűtsük ki,  8 szelet

A bejegyzés trackback címe:

https://civita.blog.hu/api/trackback/id/tr586927875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása