A KUKORICA LEGJAVA

Civita Food

Polentatallérok téli zöldséges feltéttel

2014. november 21. - Istvan Cserny

polenta-cakes-with-winter-vegetables-8-1024x678.jpgHozzávalók

polentához(puliszka)
250 g CIVITA kukoricadara
400 ml tej
100 ml víz
1 teáskanál kömény
csipet só és bors
feltéthez
400g kerekrépa (kis kockákra vágott)
400g sütőtök (kis kockákra vágott)
2 gerezd fokhagyma
1 marék friss petrezselyem (aprítva)
1 marék tökmag
1 marék reszelt sajt(pecorino de más is jó)
csipet só és bors
CIVITA kukoricaolaj

Elkészítés

1. Egy fazékba a vizet meg a tejet felforraljuk.
2. Belekeverjük a kukoricadarát a köményt, sót és borsot addig míg be nem sűrűsödik
3. Egy tepsibe 2-3 centi vastagon kimérjük és félretesszük
4. A zöldségeket a fokhagymát és a tökmagot egy serpenyőben főzzük kukoricaolaj hozzáadásával addig főzzük míg félkmény nem lesz.
5. adjuk hozzá a petrezselymet és a sajtot még 1 percig főzzük majd lekapcsoljuk alatta a gázt
6. Ízlés szerint fűszerezzük sóval borssal(egyéb fűszert is lehet hozzáadni  majd félretesszük
7. Egy bögrével vagy pohárral kiszaggatjuk a polenta korongokat
8. Egy serpenyőben kukoricaolajban aranybarnára pirítjuk mindkét oldalát a polentának
9.Tegyük a polenták tetejére és zöldségeket melegen szervírozzuk.   
 
2 főre

polenta-cakes-with-winter-vegetables-4-862x1024.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://civita.blog.hu/api/trackback/id/tr306920819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása