A KUKORICA LEGJAVA

Civita Food

Juhtúrós kukoricadarás ganca

2014. november 18. - Istvan Cserny

jugan.pngHozzávalók

1,5 kg burgonya
10-15 dkg CIVITA kukoricaliszt

5 dkg vaj
3 dl tej
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
10 dkg CIVITA kukoricadara
4-5 nagy vöröshagyma
8-10 evőkanál CIVITA kukoricaolaj
1 nagy szál parasztkolbász
60 dkg juhtúró (bryndza)

Elkészítés

A burgonyát megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk és enyhén sós vízben puhára főzzük. Ezután leszűrjük, jól lecsöpögtetjük majd vajjal és a tejjel pürévé keverjük, megborsozzuk.

Még forrón kettéosztjuk, az egyik felébe kukoricalisztet, a másikba kukoricadarát dolgozzunk bele. Fontos, hogy 3-4 percnyi intenzív keveréssel adjuk hozzá ezeket.

A hagymát megtisztítjuk, vékonyan fölszeleteljük, gyűrűre szedjük. A kukoricaolajat minél szélesebb lábasban vagy serpenyőbe kissé megforrósítjuk, majd a hagymát üvegesre sütjük pároljuk benne. A megtisztított karikára szeletelt kolbásszal  egy kicsit tovább pirítjuk, majd a kukoricás, illetve a lisztes masszát evőkanállal beleszaggatjuk.

Az edényt szorgalmasan rázogatva a galuskákat kissé megpirítjuk, majd óvatosan megfordítjuk, a másik felüket is pirosasra sütjük. Végül rászórjuk-morzsoljuk a túrót, és néhány percig tovább sütjük.

Pürévé keverjük Rászaggatjuk Rászórjuk a túrót
jugan1.jpg jugan2.jpg jugan3.jpg

 

1 óra 25 perc 8 főre 775 kcal Könnyű

A bejegyzés trackback címe:

https://civita.blog.hu/api/trackback/id/tr596913063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása