Hozzávalók
1,5 kg burgonya
10-15 dkg CIVITA kukoricaliszt
só
5 dkg vaj
3 dl tej
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
10 dkg CIVITA kukoricadara
4-5 nagy vöröshagyma
8-10 evőkanál CIVITA kukoricaolaj
1 nagy szál parasztkolbász
60 dkg juhtúró (bryndza)
Elkészítés
A burgonyát megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk és enyhén sós vízben puhára főzzük. Ezután leszűrjük, jól lecsöpögtetjük majd vajjal és a tejjel pürévé keverjük, megborsozzuk.
Még forrón kettéosztjuk, az egyik felébe kukoricalisztet, a másikba kukoricadarát dolgozzunk bele. Fontos, hogy 3-4 percnyi intenzív keveréssel adjuk hozzá ezeket.
A hagymát megtisztítjuk, vékonyan fölszeleteljük, gyűrűre szedjük. A kukoricaolajat minél szélesebb lábasban vagy serpenyőbe kissé megforrósítjuk, majd a hagymát üvegesre sütjük pároljuk benne. A megtisztított karikára szeletelt kolbásszal egy kicsit tovább pirítjuk, majd a kukoricás, illetve a lisztes masszát evőkanállal beleszaggatjuk.
Az edényt szorgalmasan rázogatva a galuskákat kissé megpirítjuk, majd óvatosan megfordítjuk, a másik felüket is pirosasra sütjük. Végül rászórjuk-morzsoljuk a túrót, és néhány percig tovább sütjük.
Pürévé keverjük | Rászaggatjuk | Rászórjuk a túrót |
![]() |
![]() |
![]() |
1 óra 25 perc 8 főre 775 kcal Könnyű