Hozzávalók
(4 személyre)
Csiperkés marhatokány
- 2 szál zeller
- 1 doboz sűrített paradicsom
- 1 evőkanál CIVITA kukoricaliszt
- 25 dkg csiperkegomba
- majoránna
- őrölt bors
- só
- 60 dkg marhanyak
- 1 doboz paradicsompüré
- étolaj vagy CIVITA kukoricaolaj
- 3 vöröshagyma
Paradicsomos puliszkagombóc
- só
- 25 dkg CIVITA kukoricadara
- 5 dl víz
- 5 dl tej
Elkészítés
Csiperkés marhatokány
A finomra aprított hagymát megfuttatjuk 1 dl olajon, azután kissé megpirítjuk rajta a paradicsompürét. Rádobjuk a csíkokra vágott marhahúst, felöntjük egy kis vízzel, és sóval, borssal, majoránnával ízesítve puhára pároljuk. (Közben az elpárolgott folyadékot apránként folyamatosan pótoljuk). A megtisztított, cikkekre vágott gombát csak a végén rakjuk bele, és azzal még 5 percig rotyogtatjuk.
Paradicsomos puliszkagombóc
A tejet felforraljuk 5 dl vízzel, beleszórjuk a kukoricadarát, és sűrűn kevergetve, lassú tűzön puliszkát főzünk. Megsózzuk, s ha langyosra hűlt, olajos kézzel kis gombócokat gömbölyítünk belőle. A gombócokat tepsibe sorakoztatjuk, és a forró sütőben kissé megpirítjuk. A kukoricalisztből egy evőkanálnyi olajjal rántást készítünk, elkeverjük a paradicsompürével, és felengedjük vízzel. Sóval, majoránnával és apróra vágott zellerrel ízesítjük, s tálaláskor meglocsoljuk vele a puliszkagombócokat.