A KUKORICA LEGJAVA

Civita Food

Virslis polentarakottas

2014. november 06. - Istvan Cserny

polentavirz.pngHozzávalók


1 vöröshagyma
3 evőkavál CIVITA kukoricaolaj
50 dkg virsli (lehet párizsi is)
1 kiskanál jóféle pirospaprika
fél csokor petrezselyem
1 mokkáskanál csípős paprikakrém
A polentához: 8dl víz (tejjel még finomabb)
fél kiskanál só
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
15 dkg CIVITA kukoricadara
6-8 dkg sajt

Elkészítés

A hagymát megtisztítjuk finomra aprítjuk és egy nagy serpenyőben az olajon megfonnyasztjuk. A virslit karikákra vágjuk, a hagymára dobjuk, kevergetve 2-3 percig pirítjuk. A pirospaprikával a finomra aprított petrezselyemmel és a csípős paprikakrémmel fűszerezzük, a tűzről lehúzzuk.

Közben elkészítjük a polentát: a vizet(tejet) fölforraljuk, megsózzuk, megborsozzuk, a darát beleszórjuk és kis lángon, kevergetve 6 percig főzzük.
A tűzről lehúzva lefedjük, és 10-15 percig duzzadni hagyjuk.

A massza felét olajjal kikent, kb 25x15 centis, magas falú tűzálló tálba simítjuk. A virslit (200 fok, légkeveréses sütőben 180 fokon) kb. 25 percig sütjük.

A sajtot kockára vágjuk, a polentára szórjuk és további 15 percig sütjük. Kockára vágva tálaljuk. 

1 óra 40 perc 4 főre Könnyű

Belekerül a paprika Kész a polenta Tálba rétegezzük Rárakjuk a sajtot
rakvir1.jpg rakvir2.jpg rakvir3.jpg rakvir4.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://civita.blog.hu/api/trackback/id/tr526869531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása