Hozzávalók
1 vöröshagyma
3 evőkavál CIVITA kukoricaolaj
50 dkg virsli (lehet párizsi is)
1 kiskanál jóféle pirospaprika
fél csokor petrezselyem
1 mokkáskanál csípős paprikakrém
A polentához: 8dl víz (tejjel még finomabb)
fél kiskanál só
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
15 dkg CIVITA kukoricadara
6-8 dkg sajt
Elkészítés
A hagymát megtisztítjuk finomra aprítjuk és egy nagy serpenyőben az olajon megfonnyasztjuk. A virslit karikákra vágjuk, a hagymára dobjuk, kevergetve 2-3 percig pirítjuk. A pirospaprikával a finomra aprított petrezselyemmel és a csípős paprikakrémmel fűszerezzük, a tűzről lehúzzuk.
Közben elkészítjük a polentát: a vizet(tejet) fölforraljuk, megsózzuk, megborsozzuk, a darát beleszórjuk és kis lángon, kevergetve 6 percig főzzük.
A tűzről lehúzva lefedjük, és 10-15 percig duzzadni hagyjuk.
A massza felét olajjal kikent, kb 25x15 centis, magas falú tűzálló tálba simítjuk. A virslit (200 fok, légkeveréses sütőben 180 fokon) kb. 25 percig sütjük.
A sajtot kockára vágjuk, a polentára szórjuk és további 15 percig sütjük. Kockára vágva tálaljuk.
1 óra 40 perc 4 főre Könnyű
Belekerül a paprika | Kész a polenta | Tálba rétegezzük | Rárakjuk a sajtot |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |