Hozzávalók
30 dkg CIVITA kukoricadara
1 liter víz
1 csipet só
20 dkg CIVITA kukoricaliszt
12 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
1 cs sütőpor
2 dl tejföl vagy natúr joghurt
25 dkg túró
2 db tojás
1 citrom leve és reszelt héja
vaj vagy margarin
Elkészítés
- A kukoricadarát 1 liter vízben 1 csipet sóval megfőzzük.
- Miután megfőtt, a tűzről levéve hozzákeverjük a lisztet, a cukrokat, a sütőport, a tejfölt vagy natúr joghurtot, a túrót, a citrom levét és héját, végül pedig a tojásokat.
- A masszát alaposan összedolgozzuk, majd elegyengetjük az előzőleg margarinnal kikent és kilisztezett nagytepsiben.
- Tetejére szilvalekvárkupacokat teszünk kiskanállal egymástól olyan távolságra, hogy szeletelésnél majd minden szelet közepére jusson egy. (Innen ered a név is - macskatiprás -, hiszen miután megsült, úgy néz ki, mintha nyers állapotában belegyalogolt volna a házi kedvenc.)
- Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a teteje szépen megbarnul.
sütési hőfok:
200°C
sütési mód:
alul-felül sütés
tepsi mérete:
35*40*3 cm