Hozzávalók:
2 személynek:
4-5 db csirkemáj
2 evőkanál CIVITA kukoricaolaj
só
őrölt fehérbors
kakukkfű
szerecsendió
A polentához:
10 dkg CIVITA kukoricadara
4 dl víz
1 db húsleveskocka
5 dkg vaj
20 dkg gomba
só
őrölt fehérbors
2 evőkanál CIVITA kukoricaolaj
Elkészítés:
A csirkemájon lévő ereket éles késsel távolítsuk el, majd vágjuk kétfelé. (Ha ezeket az ereket eltávolítjuk, akkor sütés közben nem fog pattogni a máj.)
Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá először a sót és a fűszereket, majd a feldarabolt csirkemájat. Ezután közepes hőfokon, többször átforgatva, pár perc alatt süssük szép pirosra a májat, majd tálalásig tartsuk melegen.
A gombát vágjuk fel kisebb kockákra, kezdjük el az olívaolajon párolni. Párolás közben sózzuk, borsozzuk, majd kevergetve süssük zsírjára.
Egy edénybe öntsük bele a vizet, majd melegítés közben oldjuk fel benne a leveskockát. Amikor már majdnem forr, állandó keverés mellett, öntsük hozzá a kukoricadarát. Amikor elkezd besűrűsödni, keverjük bele a vajat, majd az előzőleg megpárolt gombát. Végül kevergetve főzzük tovább, hogy kellően besűrűsödjön (lágyabb-krémesebb állagot kell kapnunk, ha szükséges, főzés közben még vizet adhatunk hozzá).