A KUKORICA LEGJAVA

Civita Food

Csirkemáj gombás polentával

2014. november 03. - Istvan Cserny

26152_csirkemaj-gombas-polentaval_n.jpgHozzávalók:

 2 személynek:
 4-5 db csirkemáj
 2 evőkanál CIVITA kukoricaolaj
 só
 őrölt fehérbors
 kakukkfű
 szerecsendió

 A polentához:
10 dkg CIVITA kukoricadara
 4 dl víz
 1 db húsleveskocka
 5 dkg vaj
20 dkg gomba
    só
    őrölt fehérbors
 2 evőkanál CIVITA kukoricaolaj

Elkészítés:

A csirkemájon lévő ereket éles késsel távolítsuk el, majd vágjuk kétfelé. (Ha ezeket az ereket eltávolítjuk, akkor sütés közben nem fog pattogni a máj.)

Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá először a sót és a fűszereket, majd a feldarabolt csirkemájat. Ezután közepes hőfokon, többször átforgatva, pár perc alatt süssük szép pirosra a májat, majd tálalásig tartsuk melegen.

A gombát vágjuk fel kisebb kockákra, kezdjük el az olívaolajon párolni. Párolás közben sózzuk, borsozzuk, majd kevergetve süssük zsírjára.

Egy edénybe öntsük bele a vizet, majd melegítés közben oldjuk fel benne a leveskockát. Amikor már majdnem forr, állandó keverés mellett, öntsük hozzá a kukoricadarát. Amikor elkezd besűrűsödni, keverjük bele a vajat, majd az előzőleg megpárolt gombát. Végül kevergetve főzzük tovább, hogy kellően besűrűsödjön (lágyabb-krémesebb állagot kell kapnunk, ha szükséges, főzés közben még vizet adhatunk hozzá).

A bejegyzés trackback címe:

https://civita.blog.hu/api/trackback/id/tr106860263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása