A KUKORICA LEGJAVA

Civita Food

Őszi saláta körtével, kéksajttal és bresaolával

2015. január 19. - Istvan Cserny

sali.jpgHozzávalók

100 g dió
2 ropogós körte
2 fej vörös cikória (radicchio) leveleire
szedve
100 g bresaola (vékonyra szeletelt
pácolt marhahús
140 g lágy kecskesajt felszeletelve
1 evőkanál CIVITA kukoricaolaj
Az öntethez
2 evőkanál vörösbor vagy portói
2 evőkanál  balzsamecet
1 evőkanál barna cukor

Elkészítés

1. Először pirítsuk meg a diót és állítsuk össze a dresszinget, mert ezeknek hűlniük kell. Melegítsük elő a sütőt ( villany: 200 fok, légkeveréses: 180 fok, gáz: 6-os fokozat). A diót terítsük szét a tepsin,és kb. 5 perc alatt pirítsuk sötétebbre. Tegyük félre hűlni. A bort, az ecetet és a cukrot egy kis lábosban keverjük össze, melegítsük fel, és forraljuk 3 percig, vagy amíg kissé szirupos állagú lesz (amikor hűl, tovább sűrűsödik. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
2. Közvetlenül tálalás előtt a körtét vágjuk nagyon vékony szeletekre egy nagy késsel, de zöldséghámozót is használhatunk. Egy nagy tálon forgassuk össze a salátalevelekkel, a sajttal és a bresaolával. Szórjuk rá a diót, locsoljuk meg az ízlés szerint sózott öntettél é a kukoricaolajjal.

Adagonként 438 kcal,18 g fehérje, 16 g szénhidrát.
33 g zsír,10 g telített zsírsav 4 g rost 14 g cukor 2,4 g só

4 Főre  Előkészítés: 10 perc, Sütés 5 perc

A bejegyzés trackback címe:

https://civita.blog.hu/api/trackback/id/tr637088031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása