Hozzávalók
4 személyre
Marhaszelet
- CIVITA kukoricaolaj
- őrölt bors
- só
- 80 dkg marhahátszín
Áfonyamártás
- 1 evőkanál étkezési keményítő(burgonya v. szója)
- só
- 1 evőkanál cukor
- 30 dkg áfonya
Székely krokett
- olaj a sütéshez
- CIVITA kukoricaliszt, tojás és gluténmentes kenyérmorzsa a panírozáshoz
- 20 dkg juhtúró
- só
- 25 dkg CIVITA kukoricadara
Elkészítés
Marhaszelet
A hátszínt 1,5-2 cm vastag darabokra szeleteljük, megsózzuk-megborsozzuk, majd forró olajon a hússzeletek mindkét oldalát megpirítjuk, kérget sütünk rá. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, és lassú tűzön majdnem készre pároljuk. (Ne főzzük túl, mert akkor rágós lesz.)
Áfonyamártás
A mártáshoz az áfonyát 5 dl vízzel felengedjük, és a cukorral meg egy kevés sóval ízesítve felforraljuk. Az ételkeményítőt csomómentesre kikeverjük egy kevés lével, és besűrítjük vele a mártást.
Székely krokett
A kukoricadarából 1 liter vízzel és egy teáskanálnyi sóval sűrű puliszkát főzünk. Kiborítjuk egy tálcára, hagyjuk kihűlni, majd a masszából vizes kézzel kisebb gombócokat szakítunk, és a közepükbe egy-egy kocka juhtúrót rejtünk. A gombócokból kroketteket formázunk, kukoricalisztbe, felvert tojásba és morzsába forgatva bepanírozzuk, végül bő, forró olajban kisütjük.